LEEP
LEEP (Loop Elektrocerrahi Eksizyon Prosedürü) Nedir?
LEEP, insan papilloma virüsü (HPV) ile ilişkili rahim ağzındaki doku değişikliklerini tedavi etmek için kullanılan bir tıbbi prosedürdür. Bu tedavi yöntemi, özellikle kanser öncesi hücresel değişikliklerin tespit edildiği durumlarda uygulanır. LEEP prosedürü, elektrik enerjisi kullanarak rahim ağzından doku parçası çıkaran bir elektrokoter aleti kullanır.
Bu prosedür, elektrokoter aletine monte edilmiş bir loop elektrot yardımıyla gerçekleştirilir. Bu, dikkatlice planlanmış bir halka şeklinde kesim yaparak, potansiyel olarak zararlı hücreleri ve doku bölgelerini çıkarır. Prosedürün bir avantajı, dokuyu keserken aynı zamanda yakmasıdır. Bu, prosedür sırasında kanama olasılığını önemli ölçüde azaltır. Kanama durumunda bile, elektrokoter aleti, kanayan bölgeyi yakarak kanamayı durdurabilir.
Bu prosedür genellikle ameliyathane ortamında yapılır, işlem sonrasında ciddi bir ağrı hissedilmez. LEEP prosedürünün ardından, çıkarılan doku patoloji laboratuvarına gönderilir. Burada doku, daha ayrıntılı bir inceleme ve doğru bir tanı için incelenir. Hasta işlemin yapıldığı aynı gün taburcu edilebilir. Aşırı bir kanama olmaz ama olursa hekiminizi haberdar etmeniz uygun olacaktır.
LEEP İşlemi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?
LEEP prosedürünün ardından, belirli bir süre boyunca bazı faaliyetlerden kaçınılması gerekmektedir. Özellikle, operasyon sonrasında ilk 4 hafta cinsel ilişkiye girilmemesi, vajinal tampon kullanılmaması önerilir. Aynı süre zarfında havuz veya deniz aktivitelerinden de kaçınılmalıdır. İşlemin hemen ardından ayakta duş almak sorun oluşturmaz.
LEEP Fiyatı
LEEP fiyatı operasyonun yapılacağı hastaneye göre değişkenlik gösterir. Fiyatlarımız gizli değildir. Sağlık Bakanlığı kuralları nedeni ile sitemizde fiyat bilgisi paylaşamamaktayız. LEEP fiyatı hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0505 260 72 38 ve 0 850 490 14 78 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz ya da mesaj atabilirsiniz.
Bu yazımız da ilginizi çekebilir !
Kanser öncüsü lezyonlar saptandığında hem tanı hem de tedavi için uygulanan yöntemlerden birisi de konizasyondur.
Sayfaya Git