EL SİĞİLLERİ

El Siğilleri Nedir?

El siğilleri, cildin üst tabakasında oluşan ve genellikle avuç içi veya parmaklarda görülen küçük, sert, kabarık lezyonlardır. Genellikle ağrısızdır, ancak çoğalabilir ve kozmetik sorunlara yol açabilir.

El siğilleri neden oluşur?

El siğilleri, genellikle İnsan Papilloma Virüsü (HPV) olarak adlandırılan bir virüs türü nedeni ile oluşur. Virüs, ciltteki yaralar veya çatlaklar aracılığıyla insandan insana bulaşır.

El siğilleri nasıl görünür?

El siğilleri genellikle yuvarlak veya ovaldir ve koyu renkte noktalar içerebilir. Yüzeyleri pürüzlü olabilir ve çoğu zaman cilt rengindedir.

Siğillerin bulaşma yolları nelerdir?

Siğiller, deri-deri teması yoluyla veya bir kişiye ait bir yüzeyin veya nesnenin temasıyla bulaşabilir. Yüzme havuzları, spor salonları veya banyolar gibi halka açık yerlerde bulaşma riski daha yüksektir.

Kurbağa siğil yapar mı?

HPV virüsü sadece insanlarda enfeksiyon yapar dolayısı ile kurbağalardan siğil bulaşması diye bir şey söz konusu değildir.

El siğilleri herkese bulaşır mı?

Evet, ancak bazı insanlar diğerlerine göre daha hassastır. Özellikle çocuklar ve gençler veya bağışıklık sistemi zayıf olanlar HPV virüsüne daha duyarlıdır.

Siğillerden korunma yolları nelerdir?

El siğillerinden korunmanın yolları arasında sık sık ellerinizi yıkamak, ciltteki çatlakları ve yaraları tedavi etmek, tokalaştıktan sonra el yıkamak, başkasının eldivenini kullanmamak bulunmaktadır.

El siğilleri kendiliğinden geçer mi?

Evet, bazen siğiller kendiliğinden geçer. Ancak, çoğu siğiller inatçıdır ve tedavi gerektirir.

El Siğilleri Tedavisi

El Siğilleri için hangi tedavi yöntemleri mevcuttur?

Siğiller için mevcut tedavi yöntemleri arasında topikal tedaviler, dondurma (kriyoterapi), lazer tedavisi ve cerrahi eksizyon bulunmaktadır.

El siğilleri tedavi edilmezse ne olur?

Tedavi edilmeyen siğiller çoğunlukla zararsızdır, ancak sayısı artabilir veya büyüyebilirler. Ayrıca, ağrı ve kozmetik şikâyetlere neden olabilirler.

Siğillerin tekrar oluşmasını nasıl önleyebilirim?

Siğillerin tekrar oluşmasını önlemek için el hijyenine dikkat etmek, cildi kuru ve sağlıklı tutmak ve başkalarının kişisel eşyalarını kullanmamak önemlidir.

Siğilleri evde tedavi etmenin güvenli bir yolu var mıdır?

Bazı reçetesiz ilaçlar mevcuttur ve bu ilaçlar yüzeyel siğiller için kullanılabilir. Ancak cildin derin tabakasına ilerleyen siğillerde zaman kaybına ve hastalığın ilerlemesine neden olurlar. İlaç kullanılacaksa da siğil konusunda uzman bir doktorun önerisi ile kullanılması önemlidir.

Bir siğilin kötüleştiğini nasıl anlarım?

Siğilin büyüklüğünde veya renginde değişiklik, ağrı, kanama veya yayılma gibi belirtiler siğilin kötüleştiğine işaret edebilir. Ayrıca diğer ele yayılması, sayısının artması da kötüleşme belirtisidir.

El siğilleri ve genital siğiller arasında bir bağlantı var mıdır?

Her iki tür siğil de İnsan Papilloma Virüsü (HPV) tarafından neden olunur, ancak genellikle farklı HPV türleri tarafından neden olunurlar. El siğilleri genellikle HPV 1, 2, 4, 27 ve 57 tiplerinden kaynaklanır. Genital siğiller ise genellikle HPV 6 ve 11 ile oluşur. Her iki siğil türü de cilt-cilt teması yoluyla bulaşır. Nadiren elden genital bölgeye siğil bulaştığı bilinmektedir.

El siğilleri çocuklarda daha mı yaygındır?

Evet, el siğilleri çocuklarda ve gençlerde genellikle daha yaygındır. Bu, çocukların ve gençlerin bağışıklık sisteminin virüsle daha önce karşılaşmamış olması ve bu nedenle virüse karşı daha az dirençli olmaları nedeniyle olabilir.

Siğillerin teşhisi nasıl konulur?

Siğil konusunda uzman bir doktor siğili görsel bir muayene ile teşhis edebilir. Nadiren, bir biyopsi ya da HPV DNA testi gerekebilir.

El siğilleri kansere neden olur mu?

Çoğu el siğili, kansere neden olmaz. Ancak, bazı HPV türleri cilt, anüs ve rahim ağzı kanserine neden olabilir, bu yüzden tüm siğillerin uzman bir doktor tarafından değerlendirilmesi önemlidir.

Siğiller ve bağışıklık sistemi arasındaki ilişki nedir?

Bağışıklık sistemi, HPV'ye karşı savunmada önemli bir rol oynar. Bu nedenle, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde siğiller daha sık görülür. Ayrıca HPV virüsü cildin derin tabakasına ilerlemediği ve kana karışmadığı için çoğunlukla bağışıklık oluşmaz. Bu nedenle özellikle genital siğillerin önlenmesi ve nükslerin azaltılması için HPV aşısı ile antikor oluşturmak önemlidir.

HPV Aşısı El Siğillerini Önler mi?

HPV aşısı genital bölgede enfeksiyon yapan HPV türlerine yöneliktir ve maalesef el siğillerinin önlenmesinde etkili değildir.

El siğilleri herhangi bir komplikasyona neden olabilir mi?

Genellikle siğiller zararsızdır ve ciddi komplikasyonlara neden olmazlar. Ancak, siğiller ağrıya neden olabilir ve çoğalabilir. Vücudun diğer yerlerine yayılabilir, aile fertlerine bulaşabilir. Siğil sayısı ve boyutları arttıkça vücuttaki virüs miktarı (viral yük) artar ve tedavi zorlaşır.

El siğilleri tedavisinde hangi yöntemler uygulanır?

El siğilleri tedavisinde kriyoterapi (dondurma), lazer tedavisi ve cerrahi bulunmaktadır. Yüzeyel siğillerin tedavisinde topikal ilaçlardan faydalanılabilir. En etkin yöntem lazer tedavisidir. Lazer ışınları kullanılarak siğiller buharlaştırılır. Lazer sadece siğile odaklanır ve siğile komşu sağlam cilt dokusuna zarar vermez. Bu nedenle işlem sonrasında ağrı olmaz ve iz kalmaz. Siğillerin nüks ihtimali lazer tedavisinde en düşük seviyededir.

Siğillerin tedavisinde ne tür yan etkiler olabilir?

Tedavi yöntemine bağlı olarak yan etkiler değişebilir. Topikal tedaviler genellikle ciltte tahrişe neden olabilir. Kriyoterapi yönteminde siğil çevresindeki dokuda tahribat olacağı için yara izi kalabilir. İlaç ve kriyoterapi sonrasında siğillerde nüks olma ihtimali diğer yöntemlerden fazladır. Elektrokoter yönteminde de kriyoterapi gibi yara izi ve işlemden sonra ağrı olma ihtimali vardır. Lazer tedavisi uzman olmayan kişilerce yapılırsa tedavi derinliğinin ayarlanamaması ve buna bağlı siğillerde daha sık nüks ya da fazla derine kadar tahribat yaratma ihtimali olabilir.

Elde siğil tedavisi için hangi uzmana başvurulmalıdır?

Silivri’de bulunan Siğil Tedavi Merkezimizde HPV ve Siğil konusunda uzman Dr. Öğretim Üyesi Eser Ağar kontrolünde ellerinizdeki siğillerinizden kurtulabilir uygulanacak yöntemler hakkında destek alabilirsiniz. Merkezimizde el siğilleri tedavisinde en etkili yöntem olan fraksiyonel lazer mevcuttur. Merkezimizde lazer ile siğil tedavisi yaptırabilir, periyodik kontrollerinizi olabilirsiniz. Periyodik kontrollerinizi sizler unutsanız dahi biz takibinizi yapmakta ve telefon ile hatırlatmalar yapmaktayız.

Elde Siğil Tedavisi Fiyatları?

Elde siğil tedavisi fiyatları siğillerin yaygınlığına, boyutlarına ve uygulanacak olan anesteziye göre değişiklik gösterir. Tedavi ücretlerimiz gizli değildir. 0505 260 72 38 ve 0 850 490 14 78 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilir, siğil konusunda uzman çalışanlarımızdan tedavi süreci ve fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz.


Bu yazımız da ilginizi çekebilir !
Ayakta Siğil
Ayakta Siğil

Tüm siğiller arasında, ağrılı olabilen tek tür ayak tabanındaki siğillerdir. Genellikle hassastırlar ve ayakta dururken veya yürürken rahatsızlığa neden olabilirler.

Sayfaya Git

Arama Terimleri
  • Elde çıkan siğil neden olur?
  • Eldeki siğil nasıl yok edilir?
  • Elde siğil geçer mi?
  • Elde çıkan siğil HPV mı?
  • Elde siğil neden çıkar
  • Parmaktaki siğil Nasıl geçer
  • Elde siğil neden çıkar dini
  • Elde siğil Nasıl Geçer
  • Elde siğil başlangıcı
  • Siğil Nasıl Geçer
  • En iyi siğil ilacı
  • Parmakta siğil neden çıkar
Hemen Arayın