MAKATTA SİĞİL

Makatta Siğil Nedir?

Makatta siğil, HPV (Human Papilloma Virus) virüsünün anal bölgeye yerleşmesi sonucunda oluşan, et benine benzeyen lezyonlardır.


Makatta Siğil Nasıl Oluşur?

HPV virüsü, makat bölgesindeki çatlaklara ve tahrişlere temas ettiğinde bu bölgeye bulaşır. Kronik kabızlık, anal fissürler, makat bölgesindeki kılların alınması veya anal ilişki, bu çatlakları ve tahrişleri oluşturabilir.


Makatta Siğil Belirtileri Nelerdir?

Makatta siğil, genellikle kaşıntının ardından belirir ve et benine benzeyen, orta sertlikte lezyonlar şeklinde kendini gösterir. Ayrıca kaşıntı, kanama, akıntı ve ıslaklık da yapabilirler.


Makatta Siğilin Nedenleri Nelerdir?

Makatta siğilin ana nedeni HPV virüsünün anal bölgeye bulaşmasıdır. Virüs, makat bölgesindeki çatlak ve tahrişlerden bulaşır.


Makattaki Siğiller Bulaşıcı Mıdır?

Evet, makatta siğil, HPV virüsü bulaşıcıdır ve çatlak veya tahrişlere temas yoluyla cinsel partnerinize bulaşabilir.


Makatta Siğilin Tehlikeleri Nelerdir?

Makatta siğil, tedavi edilmediği takdirde gittikçe büyür ve makatın içerisine doğru yayılabilir. Siğillerin yayılması ve çoğalması tedaviyi zorlaştırır. Ayrıca, yüksek riskli HPV virüsü tipleri anal kanser riskini artırabilir.


Makatta Siğilin Tedavisi Nasıl Yapılır?

Makatta siğilin tedavisinde fraksiyonel lazer kullanılabilir. Bu yöntemle siğil etkin bir şekilde yok edilir. Siğillerin yoğun olduğu durumlarda genel anestezi altında tedavi uygulanabilir.


Makatta Siğil Tedavisinde Başka Hangi Yöntemler Kullanılır?

Makatta siğil tedavisinde fraksiyonel lazer en etkili yöntem olarak kabul edilir. Ancak lazer olmayan yerlerde cerrahi olarak siğillerin alınması ya da elektrokoterizasyon yöntemi de kullanılabilir. İlaçlar veya kriyoterapi (soğuk tedavi) gibi diğer yöntemler çoğunlukla makat bölgesi için uygun olmaz.


Makatta Siğil Tedavisi Süreci Ne Kadar Sürer?

Makatta siğil tedavisinin süresi, siğilin yaygınlığına, boyutuna ve tedavi yöntemine bağlı olarak değişebilir. Fraksiyonel lazer ile tek seansta siğiller yok edilir. Ardından doku iyileşme süreci 7-10 gün içerisinde gerçekleşir.


Makatta Siğil Tedavisi Sonrası Tekrarlama Riski Nedir?

Makatta siğil tedavisi sonrası tekrarlama riski %35 kadardır. Siğil tekrar oluşursa, tedavi yinelemesi gerekebilir. HPV aşısı uygulaması, sigaranın bırakılması ve doktorunuz tarafından önerilecek yaşam tarzı değişiklikleri ile nüks riskini %10 düzeylerine düşürmekteyiz.


Makatta Siğil Tedavisinden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Tedavi sonrası tekrarlamaları önlemek için siğillerin etkin bir şekilde yok edilmiş olması, siğillerin koparılmaması, kanatılmaması, makat bölgesindeki kıllara epilasyon uygulanmaması, sigara içilmemesi, HPV Aşısı uygulanması ve vücut bağışıklığının yüksek tutulması önemlidir.


Makatta Siğilin Önlenmesi İçin Neler Yapılabilir?

Makatta siğilin önlenmesi için cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanılması, makat bölgesindeki çatlakların tedavi edilmesi, hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için HPV aşısı olunmalıdır.


Makatta Siğil İle İlgili En Yaygın Yanılgılar Nelerdir?

Makatta siğillerin yalnızca anal ilişki sonucunda bulaştığı düşünülmektedir. Bu bilgi doğru değildir. Anal bölgedeki siğiller anal ilişkiye girmeyen kişilere de bulaşabilir. Makattaki siğillerin basit hemoroidler (basur) ile karıştırılması da oldukça yaygındır. Ancak, makatta siğiller hemoroidlerden farklıdır. Ayrıca, makatta siğillerin yalnızca ilaçlarla tedavi edilebileceği yanılgısı da yaygındır. Makat bölgesindeki siğiller lazer ile tedavi edilmelidir.


Makattaki siğiller ne tür belirtiler verir?

Makatta siğil rahatsızlığı olan kişilerde genellikle makat çevresinde kaşıntı, kanama, akıntı ve ıslaklık hissi vardır. Ayrıca, siğiller nedeniyle tuvalet sırasında ağrı ve rahatsızlık olabilir.


Makatta Siğil Rahatsızlığı Olan Bir Birey Ne Zaman Doktora Gitmeli?

Makatta siğil rahatsızlığı olan kişi, belirtileri fark ettiği anda hemen bir doktora başvurmalıdır. Ayrıca, tedavi edilmiş siğillerin tekrar ortaya çıkması durumunda da geç kalmadan doktora görünmek önemlidir.


Makatta Siğil Teşhisinde Hangi Testler ve Tahliller Yapılır?

Makatta siğiller genellikle bir doktorun fiziksel muayenesi ile teşhis edilir. Şüpheli durumlarda, doktor, siğillerden biyopsi alabilir, HPV tipini belirlemek için HPV testi yapabilir.


Makatta Siğil Tedavisinde Kullanılan İlaçlar ve Yan Etkileri Nelerdir?

Makatta siğil tedavisinde genellikle topikal (cilde uygulanan) ilaçlar kullanılır. Ancak, bu ilaçlar makat bölgesinde ciddi tahrişe yol açabilir. Bu nedenle, genellikle lazer tedavisine başvurulur.


Makatta Siğilin Psikolojik Etkileri Nelerdir?

Makatta siğilin varlığı, kişinin özgüvenini ve cinsel yaşamını olumsuz etkileyebilir. Psikolojik stres, kaygı ve depresyon, bu durumla ilgili yaygın duygusal tepkilerdir.


Makatta Siğil Tedavisi Sırasında Beslenme ve Yaşam Tarzı Nasıl Olmalıdır?

Tedavinin hemen ardından doktorunuz gaitayı yumuşatacak ilaçlar verebilir. Bu, dışkılama esnasında lazer uygulanan bölgeyi korumak içindir. Tedavi sürecinde sağlıklı bir beslenme düzeni ve yaşam tarzı benimsemek önemlidir. Bu, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur. Sigara kullanımından kaçınmak ve düzenli egzersiz yapmak, genel sağlığı iyileştirebilir ve tedavi sürecini hızlandırabilir. Alkol kullanımının HPV’ ye negatif etkisi olduğu gösterilememiştir.


Makatta Siğil Tedavisi Fiyatları Ne Kadardır?

Makatta siğil tedavisi fiyatları, işlemin yapıldığı merkeze, anestezi türüne, siğilin boyutlarına ve yaygınlığına göre değişmektedir. Silivri’de bulunan Siğil Tedavi Merkezi’ni arayarak fiyat bilgisi alabilirsiniz. Fiyat bilgisi almak için 0505 260 72 38 ve 0 850 490 14 78 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.


Bu yazımız da ilginizi çekebilir !
Avuç İçinde Siğil
Avuç İçinde Siğil

Avuç içinde siğiller, genellikle İnsan Papilloma Virüsü (HPV) nedeniyle cildin üst tabakasında oluşan küçük, sert, kabarık lezyonlardır.

Sayfaya Git

Arama Terimleri
  • Makatta siğil olduğu nasıl anlaşılır?
  • Makatta siğil tehlikeli mi?
  • Makat siğili nasıl gecer?
  • Makatta siğil kendiliğinden geçer mi?
  • Makatta siğil Fotoğrafları
  • Erkeklerde makatta siğil neden olur
  • Kadınlarda makatta siğil neden olur
  • Makatta siğil Kremi
  • Anal siğil
  • Makatta siğil için Hangi doktora Gidilmeli
  • Makatta siğil Nasıl anlaşılır
  • Makatta siğil tedavisi